Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru refugiați

  Încă un lot de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina a sosit la Chișinău. Donațiile au fost făcute de Franța și Olanda, iar valoarea acestora este de aproape 100 de mii de euro.

  Ajutorul umanitar oferit refugiaților include corturi de dimensiuni mari pentru cinci persoane, paturi pliante, saci de dormit, măști chirurgicale, saltele și produse igienice.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne al RM

  “Aceste bunuri ne vor permite să creăm spații de acomodare temporară cu un confort minim necesar pentru a acomoda miile de familii care continuă să vină în Republica Moldova.”

  Graham Paul, ambasador al Franței în RM

  “Această livrare care s-a produs este doar un început, mai multe livrări vor urma în zilele viitoare, de exemplu, ne așteptăm ca în câteva zile, să mai sosească zece mii de chituri de seturi igienice.”

  Janis Mazeiks, ambasador al UE în RM

  “Vrem să aducem un omagiu autorităților Republicii Moldova și cetățenilor Republicii Moldova pentru modul remarcabil pentru care au răspuns la această criză, nu am alte cuvinte decât de laudă și apreciere.”

  Potrivit Poliției de Frontieră, din 24 februarie și până în data de 3 martie, în Republica Moldova au intrat peste 130 de mii de refugiați.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021