Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru Moldova

  Aproximativ trei milioane de euro pentru Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat Acordul dintre Ministerul Finanţelor al Federaţiei Ruse şi cel al Finanţelor din Republica Moldova privind acordarea asistenței financiare nerambursabile Guvernului de la Chișinău.

  Mijloacele financiare, prevăzute în tratatul bilateral, urmează să fie distribuite producătorilor agricoli din Republica Moldova, care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, dar și a crizei provocate de pandemia de COVID-19.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  „Vreau să mulțumesc partenerilor din Federația Rusă că au acceptat solicitarea noastră. Venim cu asigurări că acești bani vor fi utilizați conform destinației, de producătorii agricoli care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale.”

  Totodată, premierul i-a solicitat ministrului Agriculturii, Ion Perju, să elaboreze un regulament de repartizare a mijloacelor financiare, astfel încât agricultorii afectați de calamitățile naturale să poată primi compensațiile imediat după semnarea documentului. Partea rusă urmează să transfere mijloacele financiare pe parcursul a cinci zile de la data semnării Acordului.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020