Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru Moldova

  Moldova a primit un nou lot de ajutor umanitar din partea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare împreună cu Organizația Mondială a Sănătății. Din lot fac parte tuneluri de dezinfecție pentru personalul medical precum și echipamentele electronice necesare. Acestea au fost transmise Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

  Pentru capitală au fost livrate două boxe mobile de dezinfecție de ultimă generație. Boxele și tunelurile sunt complet autonome și pot funcționa de la un generator chiar și pe teren. Instalarea durează mai puțin de 20 de minute și nu necesită întreținere.

  „În interior simțiți vibrația apei numai dacă temperatura este medie. Întrucât materialul din care este confecționată salopeta este foarte dens, nu am simțit temperatura apei, dar dacă ar fi foarte cald, poate aș fi simțit ceva. „

  Dumitru Capmari, șef, Departamentul Situații Excepționale, ANSP

  ”Boxele sunt concepute pentru echipele mobile de intervenție ale Agenției Naționale de Sănătate Publică. Întrucât structura agenției acoperă întregul teritoriu al Republicii Moldova, tunelurile vor fi transportate cu ușurință în întreaga țară, în termen de două ore o vom putea transporta dintr-o regiune în alta. Astfel, întreaga țară va fi acoperită „.

  Din ajutorul umanitar mai fac parte 25 de tablete, care vor fi distribuite și pe teritoriul Republicii Moldova, în special personalului medical al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

  Caroline Tissot, director, Biroul Elvețian pentru Cooperare din RM

  „Elveția a sprijinit Republica Moldova încă din primele zile ale luptei împotriva pandemiei, prin donarea de medicamente, precum și prin protecție individuală și de laborator. Am furnizat ventilatoare, produse de igienă personală și am sprijinit programele de sensibilizare a publicului pentru a proteja și preveni răspândirea pandemiei COVID-19. ”

  Potrivit experților, noul echipament va face posibilă o mai eficientă reacție și control al răspândirii infecției cu noul coronavirus la nivel regional și republican.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020