Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru Moldova

  Republica Moldova a beneficiat de ajutor din partea Austriei în lupta cu noul virus. Din lotul oferit de către autoritățile austriece face parte o tonă de dezinfectant, care va ajunge în mai multe instituții din țară.

  Ajutorul umanitar, oferit țării noastre de către autoritățile austriece, urmează să fie distribuit centrelor de plasament temporare pentru adulți și copii. Reprezentanții Ministerului Sănătății al Republicii Moldova le-au mulțumit donatorilor și au apreciat colaborarea dintre cele două state.

  Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale al RM

  „Este un gest de solidarizare cu poporul Republicii Moldova, un gest care vine ca o măsură de prevenire și de control a infecției COVID-19. Pe această cale ne exprimăm sincere recunoștințe și gratitudine pentru suportul care este oferit.”

  În cadrul ceremoniei, directorul Centrului de plasament din orașul Orhei a remarcat că în cadrul instituției nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19. La rândul său, ambasadorul Austriei a declarat că va intensifica colaborarea cu Republica Moldova.

  Stella Avallone, ambasadorul Austriei în Moldova

  „Împreună cu ministrul Sănătății al Moldovei, vom intensifica cooperarea în domeniul sănătății în anii ce urmează. De asemenea, vom intensifica colaborarea cu Biroul OMS de la Chișinău în anul ce urmează. Vă mulțumesc și, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, vă doresc să rămâneți sănătoși.”

  Reprezentanții Austriei au anunțat că, în perioada ce urmează, Moldova va beneficia și de echipamente de protecție.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020