Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru Comrat

  Aproximativ două milioane de lei vor fi alocate orașului Comrat pentru lichidarea consecințelor ploilor puternice de la sfârșitul lunii septembrie. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Guvernului.

  Conform proiectului Ministerului Finanțelor, Consiliului Municipal Comrat îi va fi alocată suma de un milion 798 mii lei, care provine din Fondul de rezervă al Guvernului. Banii vor fi utilizați pentru curățarea canalelor de scurgere a apelor pluviale și întărirea barajului râului Ialpug din Comrat . Hotărârea Guvernului intră în vigoare în momentul publicării acesteia în Monitorul Oficial.

  Conform estimărilor preliminare ale Comisiei pentru Situații de Urgență, daunele cauzate de ploile torențiale din sudul țării s-au ridicat la cel puțin zece milioane de lei. Pentru curățarea râului Ialpug sunt necesare aproximativ două milioane de lei. După dezastrul natural, 40 de gospodării din Comrat au fost inundate, iar două conducte de gaz au fost avariate. Peste 500 de tone de noroi au fost scoase din casele și curțile locuitorilor orașului de către salvatori.

  a-tv.md

  Copyright © 2020