Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru chișinăuieni

  Locuitorii din Chișinău care obișnuiesc să ia prânzul în cantinele sociale vor primi pachete cu alimente. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia municipală extraordinară de sănătate publică. Și dacă pe timp de carantină pachetele erau livrate direct la domiciliu de către serviciile municipale și voluntari, astăzi cei nevoiași vin singuri să ia alimentele.

  Chiar dacă cantinele sociale sunt închise, cei care anterior luau masa aici gratuit, continuă să primească asistență socială de la municipalitate. În aprilie, locuitorii din sectorul Buiucani al capitalei au fost primii care s-au bucurat de acest ajutor. Pachetul social conține un kilogram de pește, trei kilograme de carne, unt, hrișcă, orez, zahăr și multe altele.

  Violeta Dorul, director, Departamentul Asistență Socială, sectorul Buiucani

  „Astăzi lista noastră din sectorul Buiucani cuprinde 232 de persoane, dintre care 200 cu o pensie foarte mică, care nu depășește 3 mii de lei, și 32 de familii cu un părinte sau familiile numeroase. Pentru o masă caldă, statul cheltuie 27 de lei, 85 de bani. Acum calculăm pentru 22 de zile deodată, iar pachetul costă aproximativ 650 de lei ”.

  Pentru luna aprilie, pentru o persoană sunt prevăzute 12 kg de alimente. Oamenii se bucură că autoritățile nu uită de ei și îi ajută în continuare.

  «Ultima dată când am primit pachete alimentare a fost în decembrie. Mi-a plăcut foarte mult, sunt singur și am avut suficiente alimente timp de 2 luni. Mulțumesc foarte mult!”»

  «Ne ajută, mulțumim. Ne ajunge, eu sunt singură, îmi ajunge„

  „Bineînțeles că ajută, mai ales pentru cei cu o pensie mică”

  ”Ei bine, bineînțeles că ajută dacă pensia este mică, 1200 lei, poți trăi din ea? Este bine că avem un nepot și un fiu, totuși ne ajută cumva”

  În sectorul Râșcani, pachetele cu alimente vor fi distribuite pe 26 aprilie, pe Bulevardul Moscova 17/4, în sectorul Centru – pe 27 aprilie, la Albișoara 44, în Botanica – pe 28 aprilie, adresa strada Sarmisegetuza 18/5. În toate sectoarele, este stabilită aceeași oră: de la zece dimineața la trei după-amiază. În total, peste 2 mii de locuitori din capitală vor primi pachete de alimente în loc de mese calde.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020