Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pentru cetățeni

  După refuzul președintelui și premierului de a merge la Moscova pentru a negocia un nou contract cu Gazprom, creșterea tarifului la gaz este inevitabilă. Declarația a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon. Potrivit politicianului, pe moldoveni îi așteaptă o iarnă grea – cu tarife și prețuri mai mari. Iar, pentru a le ușura povara financiară, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor pregătește un nou proiect de lege. Scopul acestuia va fi de a compensa parţial creşterea tarifului la gaz pentru consumatorii casnici.

  Igor Dodon, Președintele PSRM

  „Noi înțelegem că, inevitabil, de la 1 octombrie prețurile vor crește, deoarece, conducerea este nepăsătoare la suferința oamenilor. Noi am decis ca deputații noștri să pregătească un proiect de lege prin care vrem să venim cu compensații pentru consumatorii casnici în legătura cu creșterea prețului la gaz. Un anumit volum de gaze, în proiectul nostru, urmează a fi livrat consumatorilor la tariful care este acum în vigoare”

  Proiectul de lege urmează a fi înregistrat la Secretariatul Parlamentului. Amintim că anterior, Moldova-Gaz a emis un comunicat de presă prin care a informat că odată cu prelungilrea contractului existent cu Gazpromul, furnizorul va expedia o solicitare către ANRE de a majora tariful la gaz cu 35%.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021