Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor pe timp de pandemie

  Ajutor pe timp de pandemie. Chișinăuenii din păturile social- vulnerabile vor primi pachete cu alimente la inițiativa Societății Crucea Roșie din Moldova. Această categorie include atât donatorii, cât și persoanele cu dizabilități. În total, 700 de locuitori din capitala noastră se vor bucura de asistență din partea societății.

  Campania pentru distribuirea pachetelor de alimente către grupurile social-vulnerabile ale populației se desfășoară la inițiativa Societății Crucea Roșie din Moldova, cu sprijinul financiar al Guvernului Canadei. Săptămâna trecută, voluntarii Crucii Roșii au distribuit ajutor umanitar în toată țara. La începutul acestei săptămâni, inițiativa a ajuns și la Chișinău.

  Carolina Olaru, șef, Departamentul protecție socială, sect. Botanica

  „Oamenii au fost selectați pe baza dizabilității, a pensiilor mici, i-am identificat pe cei care nu au avut sprijin de la cei dragi. Acest lucru nu necesită documente – îi avem pe toate în baza de date. „

  Pachetul, cântărește 13 kg și include unt, cereale, paste, conserve și alte produse pentru necesitățile curente.

  „Vom avea suficientă mâncare timp de aproximativ o lună, două, trei. – Este util? – Bineînțeles că este util. Acum prețuri mari sunt peste tot în magazine, așa că, bineînțeles, mulțumesc. „

  „Prima dată beneficiez de acest ajutor”

  „Sunt o persoană cu dizabilități de grupa a II-a, dar am grijă de un pacient mai grav, care are grupa I de dizabilitate. Suficient. Nu știu cât timp este aici, dar cred că este suficient pentru două săptămâni. ”

  Și fiindcă toate ajutoarele au fost posibile datorită sprijinului financiar din partea Guvernului Canadei, Crucea Roșie nu s-a oprit doar la pachetele alimentare. Ajutorul s-a extins mult mai mult.

  Daniela Șevciuc, coordonator național, Crucea Roșie

  Această asistență umanitară este oferită cu sprijin financiar din partea Guvernului Canadei și include numeroase activități, cum ar fi achiziționarea și transferul dezinfectantului către autoritățile locale, agențiile locale și transportul public. De asemenea, am desfășurat un program de informare a populației cu privire la măsurile de protecție și prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19. ”

  De la începutul pandemiei, Crucea Roșie a distribuit 1350 de pachete cu alimente la Chișinău și 6 mii de pachete în toată țara.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020