Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor în sezonul rece

  Și-n acest an, Primăria Chișinău le întinde o mână de ajutor persoanelor defavorizate. Astfel, în perioada rece a anului, persoanele cu venituri mici vor primi un ajutor financiar din partea municipalității. Autoritățile locale propun pentru consultări publice un proiect de decizie în acest sens.

  Fragment din documentul publicat de Primăria Chișinău

  ”Persoanele defavorizate care au beneficiat de ajutorul financiar respectiv în sezonul rece 2020-2021 vor primi acest ajutor și în sezonul rece curent fără depunerea cererii cu condiția corespunderii criteriilor stabilite în Regulament”

  Se arată în nota informativă a documentului. Totodată, în document se precizează că de ajutor financiar vor beneficia persoanele defavorizate al căror venit lunar nu depășește suma de 3 mii de lei. În cazul familiilor tinere este vorba de suma de 5.000 de lei, per persoană. În ceea ce privește mărimea ajutorului financiar acesta este diferit, de la caz la caz. Cert este că banii vor fi achitați doar proprietarului locuinței, sau persoanei pe numele căreia a fost întocmit contractul de locațiune. Totodată, beneficiarii ajutorului financiar vor trebui să prezinte facturile cu lipsa datoriilor la curent și serviciile comunale. Cererea cu actele pentru solicitarea ajutorului pot fi expediate prin intermediul Poștei Moldovei sau electronic cu aplicarea semnăturii digitale.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021