Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajutor în prag de iarnă

  240 de familii nevoiașe din municipiul Chișinău vor primi lemne de foc pentru a-și încălzi locuințele pe timp de iarnă. Camioane încărcate cu lemne deja au pornit spre destinatari. Până acum, lemne de foc au fost repartizate în mai multe gospodării din orășelul Durleși și comuna Trușeni.

  Parascovia Băgu, din comuna Trușeni, este pensionară, locuiește singură și nu are copii. Lemnele pe care le-a primit de la Primărie îi sunt de mare ajutor în prag de iarnă.

  Parascovia Băgu, pensionară

  «- Câți ani aveți?
  – Bătrână: Mulți, mulți, 85, nu ne trebuie atâția, dar dacă Dumnezeu ne-a dat».

  Pensionara spune că lemnele pe care le-a primit sunt suficiente pentru a scoate iarna în capăt.

  Parascovia Băgu, pensionară

  «Mulțumim și bogdaproste lui Dumnezeu că ne-a adus lemne pentru iarnă și Dumnezeu să le dea sănătate la cei care au adus. Eu socot că până la primăvară ajunge. Când și cum punem, când e mai frig pun mai mult, când e mai cald pun mai puțin, iată așa».

  Ajutoare din partea Primăriei au ajuns și în gospodăria Eugeniei Bletea.

  Eugenia Bletea, pensionară

  «Am lemne mai subțirele, iaca, de colo, și le aduc cu căldărușa, de asta eram în galoși. După asta le pun în verandă și fac focul».

  Femeia, în vârstă de 81 de ani, nu are copii și locuiește cu soțul său care este imobilizat la pat.

  Eugenia Bletea, pensionară

  «Ieri mi-a adus lemnele și au stat în ogradă. Ieri am chemat niște oameni și mi le-au așezat acolo, că ieri acolo au zis ploi, ploi. Zic, hai, să le dăm la dos. Pe-o iarnă cred că ne ajunge».

  Valentina Madan, asistentă socială, comuna Trușeni, municipiul Chișinău

  «Am prezentat prima listă de 33 de persoane, deocamdată, la moment la patru persoane au fost distribuite lemne de foc. Așteptăm în continuare să fie distribuite la toate celelate persoane».

  Lemnele sunt transportate gratuit destinatarilor, cu suportul preturilor de sector. Beneficiarii sunt persoanele în etate, cele cu dizabilități, familiile cu trei și mai mulți copii și cele monoparentale, dar și persoanele cu venituri mici din Capitală și din suburbii. Cetățenii pot depune cerere pentru acest ajutor la direcțiile Asistență Socială unde-și au domiciliul.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020