Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ajutor financiar din partea Primăriei Chișinău pentru mai multe categorii de persoane

  Comisia municipală pentru stabilirea şi acordarea ajutorului material anumitor categorii de persoane, convocată miercuri în ședință, a decis acordarea susținerii financiare pentru pregătirea elevilor de noul an şcolar, de care vor beneficia 8 mii de copii din familii defavorizate, câte 700 lei pentru fiecare.

  Valoarea sumei prevăzute în acest scop este de 5,6 milioane lei (conform Regulamentului cu privire la susţinerea financiară a familiilor defavorizate din municipiul Chişinău aprobat prin Decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 5/18 din 24.07.2018).

  De asemenea, s-a decis acordarea surselor financiare pentru 78 de copii rămaşi fără ocrotire părintească şi copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă şi din instituţiile rezidenţiale, inclusiv pentru 20 de micuți care vor merge în clasa I, câte 5000 lei pentru fiecare copil; 46 de absolvenţi ai clasei a IX-a, câte 3000 lei pentru fiecare, 12 absolvenţi ai clasei a XII-a, câte 5000 lei pentru fiecare. Sumă totală prevăzută este de 298 mii lei.

  Aceeași Comisie a decis acordarea ajutoarelor materiale pentru donatorii de sânge, de care vor beneficia 78 persoane, câte 500 lei pentru fiecare persoană. Sumă prevăzută în acest scop este de 39 mii lei.

  În cadrul aceleiași ședințe a mai fost înaintată propunerea de a acorda ajutor material copiilor rămaşi fără ocrotire părintească, copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească, plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă şi din instituţiile rezidenţiale, prin intermediul Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.

  Facebook

  POLITICA

  Președintele socialiștilor Igor Dodon convoacă Comitetul executiv al PSRM. Anunțul a fost făcut în această dimineață.

  SOCIAL

  Creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc astăzi, 14 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi...

  SOCIAL

  În ajunul Anului Nou pe stil vechi ex-președintele Igor Dodon le-a transmis cetățenilor un mesaj de felicitare, urări de sănătate, pace și bunăstare.

  POLITICA

  Construcția hidrocentralei de la Novodnestrovsk poate duce la o criză de apă în municipiul Chișinău. Totodată, acest proiect înseamnă și cedarea din partea Moldovei...

  Copyright © 2020