Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ajung sau nu, moldovenii la pensie?

  Dacă în prezent, 6 din 10 bărbați din Republica Moldova ajung la vârsta de pensionare, datorită reformelor PAS, cifra se va reduce aproximativ la 5 din 10. Opinia aparține vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea care spune că din cauza celor din PAS, numărul moldovenilor, care vor ajunge să își ridice pensia, va scădea dramatic.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „Ce faceți acum, la miez de noapte, majorați vârsta de pensionare. Micșorăm numărul pensionarilor, ca să le oferim celor care ajung la pensie o sumă mai mare. Înseamnă că persoana nu iese la pensie, continuă să muncească și achită impozite pentru persoana care a ajuns la pensie, înseamnă că voi nu oferiți nimic de la stat, doar repartizați banii pensionarilor, prin micșorarea numărului pensionarilor. Aceasta este politică socială? Această este o politică liberală – supraviețuiește cel puternic, cu speranță de viață mai mare și el ajunge la pensie. Nimic comun cu idei sociale”.

  Deputatul a precizat că majoritatea PAS a lovit și în femei, care de anul viitor se vor pensiona la 60 de ani și treptat această vârstă va crește până la 63, ca și în cazul bărbaților. În replică, deputații PAS spun că legea privind majorarea vârstei de pensionare este una bine venită și va oferi teren fertil pentru a majora pensiile pentru toți beneficiarii. Amintim că din 01 ianuarie 2022, femeile urmau să iasă la pensie la 57 de ani, iar bărbații la 62 de ani. Parlamentul a votat, anul trecut, inițiativa PSRM care prevede micșorarea vârstei de pensionare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021