Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Agricultorii vor depozita de două ori mai puține mere în acest sezon

  Experții Universității Agrare din Moldova estimează că în această toamnă, agricultorii și comercianții vor reduce de circa două ori cantitatea de mere pentru depozitarea pe termen lung.

  Liktv.org scrie că în anii precedenți, depozitele de fructe din țară primeau cel puțin 200.000 de tone.

  Experții mai consideră că, în condițiile meteorologice și economice ale anului 2022, o resursă de marfă pentru piața proaspătă, chiar și 100.000 de tone de mere, va fi un rezultat bun.

  Deoarece, în opinia lor, producția brută efectivă de mere din Moldova în acest an este puțin probabil să depășească 420-430.000 de tone. Aceasta este una dintre cele mai modeste prognoze.

  Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Asociația Moldova Fruct au estimat pentru acest an o recoltă de mere de maximum 480.000 de tone. În anul 2021, conform statisticilor, în țară au fost produse 660.000 de tone de mere.

  Sursa citată mai scrie că vremea de la sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie are, de asemenea, un efect ambiguu asupra recoltei.

  Pe de o parte, datorită alternanței zilelor ploioase și însorite, precum și a fluctuațiilor dintre temperaturile aerului din timpul zilei și nopții, soiurile de mere roșii târzii au avut șansa de a obține o culoare bună. Pe de altă parte, umiditatea crescută în perioada premergătoare recoltării nu contribuie la o păstrare pe termen lung.

  Astfel, proprietarii de depozite pot fi mai stricți în ceea ce privește procesul de acceptare a merelor pentru depozitare.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Volumul exporturilor de mere din Republica Moldova este de peste două ori mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la începutul...

  Noutăţi

  În R. Moldova s-a încheiat recoltarea de mere pentru piața proaspătă. Potrivit experților, anul acesta s-au recoltat câteva mii de tone. Potrivit estimărilor, anul...

  SOCIAL

  Un studiu de fezabilitate axat pe conversia livezilor de măr din Republica Moldova la sistemul de cultivare ecologică va fi realizat, în perioada noiembrie...

  Noutăţi

  Au muncit ani buni peste hotare, iar banii câștigați i-au investit într-o livadă de mere. Acum, însă, când ar trebui să se bucure de...

  Copyright © 2021