Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Agricultorii din Moldova îl susțin pe Igor Dodon: Maia Sandu ne-a dat ZERO lei. Votăm candidatul independent

  Agricultorii din Moldova și-au anunțat susținerea pentru Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova. Producătorii au declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că Igor Dodon este unicul președinte care a înțeles că într-o țară agrară statul trebuie să acorde o atenție deosebită agriculturii.

  Producătorii de fructe și-au exprimat îngrijorarea că, din 01 ianuarie 2021, nu vor mai putea exporta pe piața rusă, dacă Maia Sandu va veni la Președinție. Aceștia au declarat că, Sandu, și-a dovedit atitudinea față de agricultori, vara trecută, în funcția de premier, când a refuzat să aloce bani pentru a le compensa pierderile suportate din cauza intemperiilor.

  ”În vara anului 2019 au fost ploi, grindină, care au adus pagube enorme agricultorilor. La adresarea către Guvernul în frunte cu Maia Sandu au primit 0 lei. De aceea, nimeni nu mai crede că fiind în fruntea statului, dumneaei va avea grijă”, a declarat vicepreședintele raionului Briceni, Dorin Păvăloi, care a dat citire unei declarații comune a tuturor agricultorilor din nordul țării.

  Aliona Vornices, proprietara unor livezi de măr și cireș din Cotiujeni, Briceni, a declarat că, datorită înțelegerilor dintre Igor Dodon cu autoritățile ruse, agricultorii moldoveni își pot vinde produsele pe piața rusă la un preț foarte bun și au avantajul de a fi scutiți de taxele vamale.

  ”A face agricultură nu e ușor. Agricultura este sub cerul liber. Dar facem tot posibilul și mergem cu pași fermi în dezvoltarea agriculturii. Creăm locuri de muncă, creăm condiții pentru angajați, făcând totul ca să rămână lângă familie, în țară”, a declarat producătorul.

  Președintele colhozului ”Pobeda” din satul Copceac, UTA Găgăuzia, Nicolai Dragan, a remarcat că niciodată de la independență încoace, guvernul nu a ajutat agricultorii așa cum i-a ajutat în acest an să-și compenseze pierderile în urma secetei și a căderilor de grindină. Adrian Cavcaliuc, producător de viță de vie, livezi de cireș și măr din Șoldănești, a declarat că prin susținerea agriculturii sunt susținute și satele.

  ”Dacă dispărem ca agricultori, vor dispărea și satele. Pentru că oamenii vor fi nevoiți să plece din țară. Datorită agriculturii, mai putem menține oamenii în sate și mai au o sursă de venit. Moldova este o țară agrară și trebuie să ne gândim la agricultori și populația satelor”, a declarat acesta.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, cu care...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu fracțiunea parlamentară a PSRM, în cadrul căreia a făcut un schimb...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a făcut o altă remarcă privind noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. El a menționat...

  POLITICA

  Cei mai mulți moldoveni au încredere în Igor Dodon și Maia Sandu. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – ianuarie 2021 ”Anul 2020...

  Copyright © 2020