Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale din acest an vor primi în perioada imediat următoare subvenții de la stat

  Agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale din acest an vor primi în perioada imediat următoare subvenții de la stat. La inițiativa deputaților PSRM, banii for fi utilizați din cele 100 de milioane de lei alocate suplimentar în Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, în urma asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, la inițiativa deputaților PSRM.

  Aflat într-o vizită la Ștefan Vodă, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că banii vor fi alocați prioritar pentru agricultorii din cele mai afectate localități din țară.

  Ministru i-a mai anunțat pe fermieri că a discutat cu reprezentanții băncilor comerciale despre modalitățile de sprijin pentru agricultorii creditați și afectați de seceta hidrologică din anul curent.

  ”Le-am solicitat să genereze soluții optime, privind reeșalonarea creditelor fără aplicarea penalităților de întârziere și a comisioanelor pentru prelungirea creditelor”, a spus Perju.

  Amintim, deputatul PSRM, Radu Mudreac, a venit cu o inițiativă legislativă prin care a propus ca mijloacele din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural să poată fi utilizate în mărimea și modul stabilit de Guvern pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii agricoli urmare a calamităților naturale din acest an.

  madrm.gov

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul de felicitare a președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea parlamentară a respins pentru a treia oară solicitarea deputaților PSRM de a acorda despăgubiri agricultorilor afectați de calamitățile din primăvara-vara acestui an. Vicepreședintele...

  POLITICA

  Deputații PAS au respins din nou includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de lege BCS cu privire la acordarea compensațiilor...

  POLITICA

  Majoritatea PAS a respins din nou propunerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu privire la compensarea pierderilor agricultorilor înregistrate în urma calamităților din vara trecută....

  Copyright © 2021