Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale din acest an vor primi în perioada imediat următoare subvenții de la stat

  Agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale din acest an vor primi în perioada imediat următoare subvenții de la stat. La inițiativa deputaților PSRM, banii for fi utilizați din cele 100 de milioane de lei alocate suplimentar în Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, în urma asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, la inițiativa deputaților PSRM.

  Aflat într-o vizită la Ștefan Vodă, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că banii vor fi alocați prioritar pentru agricultorii din cele mai afectate localități din țară.

  Ministru i-a mai anunțat pe fermieri că a discutat cu reprezentanții băncilor comerciale despre modalitățile de sprijin pentru agricultorii creditați și afectați de seceta hidrologică din anul curent.

  ”Le-am solicitat să genereze soluții optime, privind reeșalonarea creditelor fără aplicarea penalităților de întârziere și a comisioanelor pentru prelungirea creditelor”, a spus Perju.

  Amintim, deputatul PSRM, Radu Mudreac, a venit cu o inițiativă legislativă prin care a propus ca mijloacele din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural să poată fi utilizate în mărimea și modul stabilit de Guvern pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii agricoli urmare a calamităților naturale din acest an.

  madrm.gov

  Facebook

  ECONOMIE

  Cele peste 300 de milioane de lei, oferiți de Guvern în acest an afectat de secetă, i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru...

  POLITICA

  Agricultorii din Moldova și-au anunțat susținerea pentru Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova. Producătorii au declarat, astăzi, într-o conferință de presă,...

  POLITICA

  Primarii și președinții de raioane din nordul țării și-au anunțat susținerea pentru candidatul Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  ECONOMIE

  Guvernul va acorda în decembrie un nou suport financiar pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei. Premierul Ion Chicu a declarat...

  Copyright © 2020