Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Agenții economici pot beneficia de rambursarea TVA

  Încă o măsură de susținere a oamenilor de afaceri. Serviciul Fiscal de Stat informează agenții economici obligați să achite TVA despre lansarea Programului de rambursare a taxei pe valoarea adăugată. Perioada rambursării este cuprinsă între lunile mai și decembrie 2020.

  Igor Lazari, Șef Direcția Generală Metodologie Impozite și Taxe, Serviciul Fiscal De Stat

  «În cazul în care întreprinderile înregistrează TVA aferente livrărilor în sumă mai mică decât TVA aferentă procurărilor, acestea înregistrează un sold care poate fi restituit din buget doar în cazul în care întreprinderile înregistrează export de mărfuri, produse lactate de panificație, dar iată începând cu 23 aprilie, în temeiul acestei Legi nr.60 s-a oferit o posibilitate să-și recupereze din buget aceste solduri TVA chiar dacă nu vor avea investiții sau export»

  Potrivit legii, suma maximă a rambursării este limitată la nivelul sumei impozitelor salariale achitate pentru perioada fiscal, pentru care se solicită rambursarea TVA.

  Igor Lazari, Șef Direcția Generală Metodologie Impozite și Taxe, Serviciul Fiscal De Stat

  «Întreprinderile care achită salarii și respectiv impozite salariale la buget au și ei posibilitatea să-și restituie suma soldului TVA în limita obligațiilor salariale pe care le-au achitat la buget în luna respectivă. Deci în perioada mai-decembrie, întreprinderile care achită prime, contribuții la buget, pot să-și restituie TVA».

  Pentru a solicita rambursarea, este necesară depunerea unei cereri la Direcția generală administrare fiscală din aria de deservire sau la Direcţia generală administrare contribuabili mari, după caz.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020