Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Agenda de lucru a parlamentului

  Deputații moldoveni se vor întruni în ședință joi, 19 noiembrie, la ora 10:00. O decizie în acest sens a fost luată de Biroul permanent al legislativului. Parlamentarii vor examina mai multe proiecte de lege importante, printre care semnarea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional.

  Premierul Ion Chicu a anunțat lista proiectelor importante, care urmează să fie prezentate în Parlament, săptămâna aceasta. Este vorba despre un proiect de consolidare a independenței Băncii Naționale și un proiect care permite achitarea a 16 mii de lei angajaților din instituțiile de stat, care au contractat noul tip de coronavirus la locul de muncă.

  Ion Chicu, prim-ministru РМ
  “Noi joi din câte am înțeles va fi ședința Parlamentului. Va fi examinat acel proiect de lege, care e menit să sporească independența Băncii Naționale. Acesta este ultima condiție care ține de guvern, pentru a avea un nou program cu FMI. Acesta este un bun test să vedem dacă are sau nu susținere guvernul. De asemenea, joi va fi examinat un proiect de modificare a legislației, care permite guvernului mai departe să achite acele 16 mii de lei indemnizație medicilor care s-au infectat cu noul coronavirus. Acesta, la fel va fi un test.”

  Ultima sesiune a parlamentului a avut loc la începutul lunii septembrie. Apoi, din cauza infectării cu Covid-19 a deputaților din diferite fracțiuni, inclusiv a președintelui parlamentului Zinaida Greceanîi, s-a decis amânarea temporară a activității organului legislativ al țării, pentru a evita riscul de răspândire a infecției în masă.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021