Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Află câți bani vor primi agricultorii de la stat în funcție de culturile agricole

  Compensațiile pentru fiecare hectar afectat de secetă sau grindină vor varia între 1100 lei și 3800 de lei.

  Acestea s-au majorat după ce Guvernul a decis să crească astăzi de la 200 de milioane până 300 de milioane de lei suma alocată în Fondul de intervenție și plăți în agricultură destinată compensațiilor pentru pierderile înregistrate în urma calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

  Banii vor f alocați în funcție de cuantumul valoric per cultură raportat la unitatea de suprafață.

  Astfel, câte 3800 de lei la hectar se vor aloca pentru culturile pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșuni. Pentru vița-de-vie vor fi oferiți până la 3000 de lei per hectarul afectat. Câte 2100 de lei la hectar vor fi alocați pentru rapiță. Compensația pentru fiecare hectar de grâu afectat va fi de 1500 de lei, iar pentru orz – de 1530 de lei.

  Pentru reînsămânțarea terenurilor agricole vor fi alocați câte 1620 de lei de hectar. Pentru fiecare hectar de legume crescute în câmp care au fost afectate de secetă vor fi alocați câte 2000 de lei, iar pentru mazăre – 1100 de lei.

  Cererile pentru ridicarea compensațiilor pot fi depuse de solicitanți la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

  gov.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Beneficiarii de pensii şi alocații sociale de stat a căror cuantum lunar nu depășește 4000 de lei vor primi în aprilie 2021 câte un...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Compensațiile pentru serviciile de transport acordate persoanelor cu dizabilități vor fi majorate. Guvernul a decis, astăzi, majorarea etapizată a acestor indemnizații pentru beneficiarii din...

  SOCIAL

  Guvernul la momentul actual are o datorie morală față de societate să promoveze legile bugetar-fiscale, a declarat premierul Ion Chicu ca reacție la ultimele...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În anul 2021, fondul de salariu va crește cu 15,2%, potrivit proiectului Bugetului de Stat pentru anul viitor aprobat de Guvern în această seară.

  Copyright © 2020