Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  „Adoptarea legii ar însemna începutul represiunilor politice” – jurnalist

  Adoptarea /„legii Magnitsky”/  ar însemna începutul represiunilor politice.

  Pornind de la modul cum gândesc actualii guvernanți, mâine ar putea fi oricine. De această opinie este jurnalistul Valeriu Reniță.

  El a spus, în cadrul programului „TEMA” de la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, că acele liste de sancțiuni seamănă cu listele „pe care le cunoaștem de-a lungul istoriei, inventate de diferiți dictatori”, inclusiv „listele NKVD-ului și ale Gestapo-ului”.

  „Ele par nevinovate la prima vedere, dar soiul acesta de nerozie era la baza oricăror liste de care vorbim. Trebuie să fim foarte atenți la aceste liste”, afirmă jurnalistul.

  El nu exclude că guvernarea „are nevoie de aceste liste, inclusiv pentru a băga în ele pe organizatorii protestelor de stradă”.

  „Fie că nu va avea nimeni dreptul să vorbească despre demonstrații sau despre oamenii care le organizează, fie că vor fi inventate alte lucruri în așa fel ca anumiți jurnaliști, moderatori ori manageri să nimerească în aceste liste, după care vor veni lucruri și mai oribile”, a menționat Valeriu Reniță

  El se așteaptă la proteste împotriva adoptării acestei legi – din partea avocatului poporului, a societății civile – organizațiilor mari care luptă pentru drepturile omului. „Or aici sunt afectate direct drepturile omului, accesul la justiție, la urma urmei”, a spus Reniță care crede că inițiativa „este îndreptată nu atât împotriva legii, cât împotriva esenței umane”.

  „Lumea trebuie să se trezească”, pentru că, dacă ajungem să fie adoptată așa o lege, o să fie o „mare rușine pentru tot omul care se consideră civilizat”.

  La momentul redactării acestui articol, serviciile de presă ale Ministerului Justiției și guvernului nu au comentat aceste declarații.

   

  Copyright © 2021