Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Adjunctul procurorului general, Iurie Perevoznic, și-a anunțat demisia

  Adjunctul procurorului general, Iurie Perevoznic, și-a anunțat, sâmbătă, demisia la scurt timp după ce colegul său, Ruslan Popov, și el adjunct al procurorului general, a fost reținut pentru îmbogățire ilicită. Perevoznic și-a argumentat decizia prin faptul că că nu este de acord cu acțiunile din ultimele zile ale unor colegi de-ai lui, în raport cu Alexandr Stoianoglo și Ruslan Popov.

  „Iarăși asistăm la o demonstrare inutilă de forță, deja în privința adjunctului procurorului general, Ruslan Popov. Nu înțeleg raționamentul privării de libertate a acestuia, prin aplicarea reținerii. Or, Codul de procedură penală stabilește concret în art.166 temeiurile reținerii, iar acolo nu am găsit nici unul plauzibil. Reținutul nu se ascunde ( dacă voia, cred că o făcea demult, a avut posibilitate), nu este nici caz de flagrant, nu mai vorbesc de stabilirea identității. Nu ține nici presupunerea că ar putea împiedica stabilirea adevărului, odată ce au fost realizate controale, etc. La fel ca și în cazul procurorului general cred că se exagerează, că să nu folosesc alte calificative”, a scris Iurie Perevoznic pe pagina sa de Facebook.

  facebook.com

   

  Facebook

  POLITICA

  Președintele și vicepreședinții Platformei Demnitate și Adevăr și-au anunțat astăzi demisia în cadrul Biroului Politic Național. Până la alegerea noii conduceri, interimatul funcției de...

  Copyright © 2021