Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Acum în Moldova nu există niciun element al unui stat funcțional independent – Dodon

  Fostul președinte Igor Dodon consideră că în Republica Moldova s-a creat o situație în care nu există niciun element și nicio condiție caracteristică unui stat funcțional independent.

  Printre aceste elemente, el a numit instituții independente ale puterii care iau decizii în interesul poporului, o justiție independentă care „nu se uită la ceea ce a spus președintele sau ministrul, ci se ghidează de Constituție”, libertatea de exprimare și o economie puternică, care  să asigure o politică socială echitabilă.

  Potrivit lui Dodon, „nu mai există nimic din toate astea în Moldova acum”.

  „Nu avem instituții independente ale puterii, avem sorosiști peste tot. Aceste instituții nu sunt conduse de politicieni moldoveni, ci de curatori occidentali. Toți raportează ambasadelor occidentale și sunt conduși de ONG-uri. Din păcate, liderii țării noastre au vândut țara lui Soros, iar aceasta este o problemă, pentru că nu iau decizii în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a spus ex-președintele.

  În ceea ce privește justiția, el a menționat că sistemul judiciar acum este unul interimar în proporție de aproape 90%. „Sunt ținuți pe cârlig”, a spus Igor Dodon.

  „Al treilea este mass-media. Șase canale de opoziție au fost închise. Nimeni nu și-a mai permis așa ceva. … Faptul că vreo mie de oameni au rămas fără muncă, fără venituri este un lucru, dar pe aceste canale audiența a fost mai mare decât pe toate canalele ONG-iștilor, pe toate canalele finanțate de Occident. …Și când ți se spune că ai un singur buton pe telecomandă pentru a urmări canalele pe care ți le arată Soros, atunci, desigur, în Republica Moldova nu există libertate de exprimare”, a spus fostul șef al statului.

  De asemenea, în opinia sa, în Moldova „practic nu a mai rămas economie”.

  „Sistemul bancar a fost complet predat occidentalilor. Banca Națională este o sucursală care ia decizii doar după instrucțiunile FMI, și nu în interesul sectorului real al economiei. La noi se închid mii de întreprinderi, nimeni nu le ajută. Avem faliment unul după altul în agricultură, pentru că piața rusă a fost închisă, și nimeni nu se ocupă de aceasta, și vor să iasă și din CSI. Desigur, cu o astfel de economie nu poate exista nici sfera socială”, crede Dodon.

  „Dacă vorbim despre aceste patru elemente ale funcționării statului, atunci nu există instituții independente ale statului, nu există justiție, nu există libertate de exprimare și practic nu mai există economie”, a rezumat fostul președinte.

  La momentul redactării acestui articol, serviciile de presă ale președintelui, Guvernului, Parlamentului și partidului de guvernământ PAS nu au comentat declarațiile sale făcute în cadrul emisiunii „Glavnoie” de la TVC21.

   

  youtube

  POLITICA

  Viziunea guvernanților că ei sunt salvatorii este una revoluționară, ea nu are nimic cu evoluția unui stat democratic. Această opinie a fost exprimată de...

  ECONOMIE

  Având în vedere că PIB-ul în trimestrul 3 al anului 2022 a fost  în descreștere cu 10%, cu siguranță și în trimestrul 4 urmează...

  POLITICA

  „Observ cum ies la rampă cei care vor cu orice preț să dea cu piciorul în jurnaliștii celor 6 posturi de TV cărora le-a...

  Noutăţi

  „Asistăm la un proces de transformare a justiției care convine guvernării”. O declarație în acest sens a fost făcută de Cristina Ciubotaru, avocat, expert anticorupție,...

  Copyright © 2021