Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Activitatea în bază de patenta se va prelungi până în iulie 2023

  Termenul de desfășurare a activității de comerț în baza patentei, care expiră pe 31 decembrie 2022, urmează să fie prelungit până pe 1 iulie 2023.

  Propunerea se conține în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, prezentat de către Ministerul Finanțelor pentru consultări publice.

  Patenta de întreprinzător este în prezent utilizată în activitățile de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri, pavilioane și din autovehicule. De asemenea, este vorba și despre comerțul cu produse alimentare și mărfuri ușor alterabile autohtone, cu condiția respectării cerințelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea și comercializarea lor.

  Ministerul Finanțelor precizează că prelungirea termenului pentru activitatea în bază de patentă este o măsura care vine în susținerea acestor contribuabili în contextul creșterii prețurilor la resursele energetice, dar și pentru a-i ajuta să treacă mai ușor prin sezonul de iarnă 2022-2023.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  SOCIAL

  Conform Hotărârii nr. 25 din 15 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), instituțiile de educație timpurie private își pot relua...

  Copyright © 2021