Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Acropola din Atena, acoperită de zăpadă

  Acropola din Atena era acoperită marţi de un strat de zăpadă, la fel ca alte situri arheologice din capitala Greciei, oferind imagini excepţionale pentru această ţară, unde valul de frig numit „Medea”, un personaj din mitologia greacă, a perturbat semnificativ transporturile, relatează AFP.

  Partenonul, celebrul edificiu din secolul al V-lea î.Hr., din centrul istoric al Atenei, abia se observa sub aversele puternice de zăpadă care au acoperit capitala elenă în cursul nopţii, potrivit unui fotograf AFP.

  Ninsoarea, care a început luni şi s-a intensificat în cursul serii, a perturbat circulaţia marţi dimineaţă în unele cartiere din centrul Atenei, unde a fost nevoie ca vehiculele să fie echipate cu lanţuri de zăpadă pentru a evita să rămână blocate.

  Şoselele erau acoperite cu un strat de zăpadă în suburbiile din nordul Atenei, din cauza lipsei unui număr suficient de pluguri de zăpadă pentru a curăţa reţeaua de drumuri.

  Munţii care înconjoară Atena au oferit, de asemenea, un spectacol excepţional, fiind acoperiţi cu o mantie imaculată, în timp ce o parte din insula Evia a rămas fără electricitate timp de două zile.

  Autostrada principală care leagă capitala de Salonic, al doilea cel mai mare oraş din Grecia, a fost închisă circulaţiei de luni seara pentru a se evita blocajele rutiere.

  Temperaturi negative de -19 grade Celsius au fost înregistrate la Florina, în nord-vestul ţării, potrivit agenţiei de ştiri ANA.

  Rafalele de vânt puternice de peste 100 km/h au forţat feriboturile care leagă Atena de insulele din Marea Egee să arunce ancora.

  Protecţia civilă a avertizat luni împotriva „fenomenelor meteorologice periculoase”, însă a peezis marţi o îmbunătăţire a condiţiilor meteorologice începând de miercuri.

  agerpres.ro

   

  Facebook

  LUMEA

  Un nou incendiu de pădure a izbucnit, luni, în stațiunea turistică balneară Nea Makri din Greci, la aproximativ 30 de kilometri de Atena. Zona...

  Copyright © 2021