Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Acorduri Moldo-Japoneze semnate la Chișinău

  Două acorduri au fost semnate astăzi, la Chișinău de către Ministrul de Externe, Oleg Țulea și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama. Țara noastră va beneficia de suport financiar pentru modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol și un grant pentru digitalizarea patrimoniului cultural al țării.

  OLEG ȚULEA, MINISTRU AL AFACERILOR EXTERNE ȘI INTEGRĂRII EUROPENE
  „Acordul de împrumut prevede un credit concesional oferit Guvernului Republicii Moldova de către Guvernul Japoniei pentru achiziționarea tehnicii agricole, în valoare de 18, 7 milioane de dolari pentru o perioadă de 40 de ani cu o rată anuală a dobânzii de de 0,1 la sută pe o perioadă de grație de 12 ani”.

  Celălalt document, acordul de grant în valoare de 409 mii de dolari vizează crearea Centrului Național de Digitalizare, în cadrul Bibliotecii Naționale.

  YOSHIHIRO KATAYAMA, AMBASADOR AL JAPONIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA
  „ Noi am continuat să susținem agricultura Moldovei în ultimii 20 de ani. Dorim ca tehnica agricolă performantă achiziționată prin această asistență să fie utilizată într-o manieră eficientă. Prin intermediul celuilalt proiect dorim să contribuim considerabil la conservarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, care este atât de bogat” .

  Totodată, Guvernul Japoniei a oferit țării noastre un grant în valoare de 1 milion de dolari, pentru combaterea pandemiei de coronavirus, dar și medicamente pentru tratamentul COVID-19.

  Facebook

  Copyright © 2020