Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Achiziție învăluită de mister

  Partidul de la guvernare refuză să ofere detalii cu privire la echipamentul militar cumpărat de la americani. Achiziție, despre care s-a aflat de la ambasada SUA, și nu de la ministrul Apărării. În context, deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat audierea în Plen a ministrului Apărării. Parlamentarii și-au dorit să afle ce fel de arme se conțin în acest lot dar și în ce condiții au fost achiziționate.

  Diana Caraman – deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Recent, din presă, am aflat că RM a primit primul lot de arme din echipamentul militar, în valoare de 5 milioane de dolari. Și asta se întâmplă în condițiile în care guvernul susține că nu sunt bani pentru a cumpăra teste PCR pentru profesori. Vrem să cunoaștem cantitatea și componența acelui lot, achiziționat de guvern. De asemenea, dorim să ni se explice condițiile de plată și cumpărare a acestor arme».

  Recent, Ambasada SUA a emis un comunicat de presă prin care a informat că primul lot de echipament militar a ajuns în Republica Moldova. Potrivit Washingtonului, SUA ajută Republica Moldova să-și modernizeze armata în vederea apărării neutralității și suveranității statului. Per total, guvernul de la Chișinău ar fi alocat 5 milioane de dolari pentru echipamentul cumpărat de la americani. Presa din țară a scris că Ministerul Apărării nu a venit cu detalii privind recenta achiziție, invocând drept motiv – secretul de stat.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021