Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Acces la apă potabilă

  Premierul Ion Chicu a cerut identificarea soluțiilor optime pentru a aproviziona cu apă potabilă toate satele din raionul Hâncești. Subiectul a fost discutat astăzi, la Guvern, unde șeful cabinetului de miniștri s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din Hâncești.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  „Avem proiectul pentru localitățile din Lunca Prutului, vedem un progres în implementare și avem convingerea că le vom duce la bun sfârșit și pe cele în derulare. Însă nu este clară viziunea de aprovizionare cu apă a celorlalte localități din Hâncești. Obiectivul este să identificăm posibilitățile tehnice pentru a asigura accesul la apă potabilă a tuturor locuitorilor raionului”

  La etapa actuală, lucrările în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral pentru localitățile din lunca râului Prut” sunt finisate în proporție de 85%, în valoare totală de 62,2 milioane de lei. Iurie Levinschii, președintele Consiliului raional Hâncești, a precizat că o soluție pentru aprovizionarea cu apă potabilă a localităților care nu se regăsesc în proiect, este extinderea magistralei regionale de apă Chișinău-Bardar spre municipiul Hânceși, pe o lungime de 18 km. Astfel, va fi oferită posibilitatea conectării a altor 10 sate și al unui număr de 40 de mii de beneficiari. Costul estimativ al proiectului este de aproximativ 48 de milioane de lei. Majoritatea primarilor au susținut inițiativa de conectare la apeductul din raionul Ialoveni. Astfe, că premierul le-a cerut reprezentanților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să pornească discuțiile la acest subiect.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020