Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Acces la apă potabilă

  Aproape 370 de gospodării din satul Târnova, raionul Edineț, au fost conectate la rețeaua de aprovizionare cu apă potabilă. Apeductul are o lungime de 23 de km. Investiția în construcția și montarea acestuia se ridică la 8,5 milioane de lei, dintre care 6,9 milioane au fost alocate din bugetul de stat, prin Fondul Ecologic Național.

  Ambasada Poloniei a oferit un suport de 550 de mii de lei, care au fost folosiți pentru conectarea la apeduct. Consiliul raional Edineț și Primăria satului Tîrnova au avut o contribuție de 500 de mii de lei și, respectiv, 590 de mii lei.

  Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al RM

  ”Obiectivul de a asigura accesul la apă de calitate a tuturor cetățenilor este o prioritate la nivel național. Investițiile pe care le facem din bugetul de stat și cu suportul partenerilor de dezvoltare sunt binevenite și sperăm să multiplicăm aceste inițiative, să reușim să sporim ritmul de implementare a proiectelor de aprovizionare cu apă și sanitație.”

  Primarul localității le-a mulțumit autorităților și partenerilor pentru faptul că apa potabilă a ajuns în casele oamenilor.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020