Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  ACC a solicitat repetat “Avia Invest” baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare

  Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a solicitat repetat concesionarului „Avia Invest” prezentarea bazei de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020.

  Potrivit unui comunicat de presă al instituției, AAC verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană.

  Solicitările sunt făcute în scopul asigurării transparenței la aplicarea tarifelor aeroportuare și ca urmare a recomandărilor expuse de Curtea de Conturi.

  Anterior AAC a sesizat organele de drept despre refuzul “Avia Invest” de a prezenta baza de cost pentru tarifele aeroportuare, care la rândul lor au protocolat contravenția și au transmis dosarul în instanță pentru aplicarea sancțiunii.

  „Refuzul generează îndoieli referitoare la corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare de către “Avia Invest”. Aceste acțiuni de monitorizare, obligatorii potrivit legii, au scopul de a aduce transparență în procesul de formare și calcul a tarifelor aeroportuare aplicate de “Avia Invest” SRL, asigurând protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare”, se arată în comunicatul AAC.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Compania AVIA Invest are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău în proprietatea statului, după rezilierea contractului de concesiune a...

  ECONOMIE

  Adresarea SRL Avia Invest în arbitrajul de la Stockholm cu solicitarea de încasare a 900 de milioane de euro în calitate de prejudiciu din...

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  POLITICA

  Deputatul PPDA, Igor Munteanu a ieșit public în apărarea Companiei Avia-Invest a lui Ilan Șor, care a primit în concesionare Aeroportul Internațional Chișinău. Într-un...

  Copyright © 2021