Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Absolvenții de liceu au început de astăzi examenele de bacalaureat

  Absolvenții de liceu au început de astăzi examenele de bacalaureat, peste 3000 de elevi alolingvi susțin proba la limba și literatura română.

  Potrivit programului aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în perioada 4 – 22 iunie,  16 773 absolvenți de liceu și colegii/centre de excelență vor susține începând de astăzi, 4 iunie, examenele naționale de bacalaureat.

  Conform programului, absolvenții  alolingvi susțin pe 4 iunie proba la limba și literatura română. Urmează la data de 8 iunie examenul la limba de instruire; 11 iunie – proba la limba străină; 15 iunie – examenele la matematică, istoria românilor și universală, arte, sport; 18 iunie – proba la solicitare (geografia, fizica, chimia, bilogia, matematica, istoria românilor și universală, informatica); 22 iunie – examenele la limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză (real/umanist).

  La examenul național de bacalaureat, anul școlar 2020-2021, sunt înscriși 16 773 de candidați. Dintre aceștia, absolvenți ai liceelor teoretice sunt 11 094, absolvenți ai colegiilor/centrelor de excelență – 5 121, din universități – 203, candidați externi – 355. Examenele din acest an vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat.

  moldpres.md

  Facebook

  Copyright © 2021