Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  A treia etapă de vaccinare

  Autoritățile municipale își doresc să demareze și cea de-a treia etapă a campaniei naționale de imunizare anti-COVID. Potrivit municipalității, în depozitul ANSP sunt suficiente doze de antidot pentru a purcede la vaccinarea tuturor doritorilor, iar acest lucru trebuie să se întâmple cît mai curând pentru a diminua și mai mult numărul cazurilor noi de COVID-19, dar și cel al deceselor.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Avem infrastructură bine organizată și stabilită și la Centrul Municipal de Vaccinare, unde imunizăm în continuare grupurile profesionale organizate. Înainte de sărbători a fost remarcată o diminuare a numărului de persoane vaccinate. Eu sper că oamenii au decis probabil să revină la vaccinări după sărbători. Oricare ar fi argumentele, este bine ca oamenii să se vaccineze».

  Edilul a menționat că există suficient ser pentru a începe și etapa a treia de vaccinare.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  ”Specialiștii spun că, astăzi, vaccinurile sunt suficiente si pentru etapa I, și pentru etapa II, și destule acum pentru demararea etapei III”

  Ceban mai subliniază că estimativ, până în iunie, din toate sursele, vor fi în jur de 1 milion de doze de diferite vaccinuri.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Suntem gata și ne vom mobiliza pentru puncte de vaccinare în număr extins la nivel de municipiu. Vaccinarea trebuie făcută prin programare pe platforma disponibilă la minister. Noi in municipiu suntem gata sa mergem și prin vaccinare la adresare, fără programare, pentru accesibilitatea tuturor, important să avem vaccinurile livrate ritmic de Minister».

  Tot azi, Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a anunțat că situația epidemiologică în municipiul Chișinău de câteva săptămâni este în scădere.

  Tatiana Bucearschi, șef Direcția generală asistență socială și sănătate

  „Situația epidemiologică în municipiul Chișinău de câteva săptămâni este într-o scădere. Atestăm o scădere a morbidității prin infecția Covid-19.Conform datelor, la 3 mai, la nivel național au fost înregistrate 251 378 de cazuri confirmate cu Covid-19, la nivel municipal 105 679 cazuri de Covid-19. Recuperați sunt 100 737 de pacienți. În supravegherea asistenței medicale primare continuă a fi 74 747 de pacienți, iar în ziua de raportare sub supraveghere sunt 840 de pacienți”

  La moment în municipiul Chișinău sunt disponibile aproape 1500 de paturi. În baza indicatorilor de incidență Covid-19 pe ultimele 14 zile, conform raportului Centrului de Sănătate Publică Chișinău, în municipiul Chișinău rămâne în vigoare „Cod Roșu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021