Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  A murit marele regizor rus Vladimir Menșov

  Regizorul rus Vladimir Menşov, al cărui film „Moscova nu crede în lacrimi” a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1981, a murit luni de COVID-19 la vârsta de 81 de ani, au declarat colegii săi de la Institutul de Cinematografie „Gherasimov” din Moscova (VGIK), potrivit AFP.

  „Tocmai am aflat de moartea sa”, a declarat pentru AFP regizorul Vladimir Hotinenko, preşedintele departamentului de lungmetraje din cadrul VGIK. „Ştiam că suferea de COVID-19, dar de o formă uşoară; este absolut oribil şi neaşteptat”, a adăugat el.

  Într-un comunicat, studiourile moscovite Mosfilm au confirmat moartea regizorului ca urmare a COVID-19. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a regretat „o pierdere imensă pentru cinematograful şi cultura noastră”.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin „a transmis cele mai sincere condoleanţe”.

  Născut în 1939 la Baku, în Azerbaidjanul sovietic, Vladimir Menşov a fost actor şi apoi regizor, devenind faimos la nivel mondial graţie lungmetrajului său „Moscova nu crede în lacrimi” care i-a adus Oscarul pentru cel mai bun film străin, unul dintre cele doar două câştigate de Uniunea Sovietică.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Republica Moldova înregistrează una dintre cele mai mari rate de creștere a numărului de cazuri de Covid 19 și de decese provocate de acesta,...

  SOCIAL

  Alte 850 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 693 în rândul persoanelor nevaccinate.

  LUMEA

  Actorul francez Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul decesului a fost făcut luni de avocatul său, relatează Euronews.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi...

  Copyright © 2021