Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  A început tipărirea buletinelor de vot pentru diasporă

  Comisia Electorală Centrală a început, de astăzi, tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Procesul se desfășoară la Tipografia Centrală din Capitală și este monitorizat de membrii CEC. După finalizare, buletinele vor fi distribuite către cele 139 de secții de votare deschise peste hotare.

  Procesul de tipărire a buletinelor de vot a început cu pregătirea matriței, care conține semne de siguranță împotriva falsificării. Dintre cele 556 de mii de buletine de vot, peste 400 de mii vor fi tipărite în limba de stat, iar peste 88 de mii – în limba rusă.

  Buletinele de vot vor fi tipărite pe hârtie mată, de culoare gri afumat, vor avea lungimea de 236 mm și lățimea de 140 mm.

  Prețul unui buletin de vot este de aproximativ 19 bani, iar  valoarea totală a tirajului pentru secțiile de votare deschise peste hotarele țării este de aproximativ 107 mii de lei.

  cec.md

  LUMEA

  Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel către românii din diaspora să se înscrie pentru votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare din decembrie,...

  Copyright © 2020