Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  A început strângerea frunzelor

  Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar muncitorii de la Spații Verzi început deja să strângă frunzele uscate în parcuri, alei, scuaruri și zone adiacente drumurilor din Capitală. Lucrările au început acum o săptămână și vor dura pâna când vor cădea toate frunzele de pe copaci. Responsabilii de la Primărie spun că la necesitate și numărul de munictori va fi suplinit.

  Primele porțiuni curățate sunt cele unde cresc castani, întrucât ei sunt primii copaci care își scutură frunzele. Astăzi în Parcul „Serghei Lazo”, femeile lucrau în rând cu bărbații.

  „Suntem toți la fel, și bărbat și femeie, la ce ne pune la aceea lucrăm, și la încărcat și la greblat, și la măturat. Pe unde-i greu, pe unde e ușor, mergem înainte, trebuie să muncim, dacă nu muncim nu avem.”

  „Dacă muncim și ne place profesia, muncim până la urmă, ce să facem, ne trebuie o copeică să avem întotdeauna să plătim comunalele.”

  “Facem curățenie în parc, greblăm, încărcăm gunoiul.”

  Muncitorii spun că cel mai grav este că, unii chișinăueni nu respectă curățenia și aruncă gunoiul pe unde apucă.

  “Nu prea respectă, aruncă, mănâncă răsărită pe la scaune, nu le pun în pachete, noi avem grijă să măturăm.”

  Responsabilii municipali spun că, zilnic, de pe un microsector, ceea ce înseamnă o porțiune a unui sector din Capitală, sunt colectate până la patru tone de frunze uscate.

  Iulia Zamulenschi, maistru superior, sector Botanica

  „Scuarurile și parcurile, în primul rând, se curăță zilnic, lăzile, se mătură aleile, unde este mecanizat, unde este manual, și se salubrizază gazoanele.”

  Frunzele uscate sunt încărcate în tractoare și transportate la depozitele pentru deșeuri vegetale din Capitală, unde ulterior sunt transformate în humus.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021