Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  A început postul crăciunului

  A începtul Postul Crăciunului, iar în bucătării e forfotă mare. Gospodinele pregătesc tot felul de mâncăruri delicioase de post – de la bucate tradiționale, din fasole și cartofi, până la deserturi exotice. Tatiana Vascan ne-a invitat în bucătăria sa pentru a ne arăta cu ce bucate își uimește familia în această perioadă.

  Pe Tatiana Vascan am găsit-o astăzi în bucătărie. Femeia recunoaște că cea mai mare parte a timpului și-o petrece la serviciu. Totuși, gospodina găsește timp să își surprindă familia cu bucate delicioase, mai ales, în post. Astăzi, Tatiana a pregătit fasole după o rețetă mai specială.

  Tatiana Vascan, locuitoare a Capitalei

  «Eu le înmoi de cu seară, se umflă, la prima apă când dau clocot, prima apă o arunc. Înainte de a o arunca, pun două sau trei linguri de bicarbonat de sodiu, dar pun castronul în lavoar, pentru că dă foarte multă spumă».

  Gospodina a mai pregătit pârjoale din cartofi cruzi, înăbușiți în bulion de legume.

  Tatiana Vascan, locuitoare a Capitalei

  «Cartofii deja dați prin răzătoare, îi spăl în apă de crohmal, ca să fie cu mai puține calorii, culoarea lor să fie mai deschisă. Pentru că cartoful când se întâlnește cu oxigenul se întunecă la culoare. Dar așa, ei rămân albi».

  Tatiana Vascan pregătește și deserturi de post, care îți lasă gura apă. Astăzi, a preparat fursecuri cu prune, dar și tort de post cu nuci.

  Tatiana Vascan, locuitoare a Capitalei

  «Scot din rolă desertul, adică semifabricatul din desert, ceva foarte gustos. Așa desert se face în satul meu natal, Isacova, Orhei. Sunt niște turte dulci care pot fi combinate cu nuci, cu mac».

  Postul Crăciunului a început în data de 28 noiembrie și se încheie în data de șase ianuarie, inclusiv. În acestă perioadă, credincioșii se vor abține de la produse din ouă, carne, lapte, și pește. În Postul Crăciunului credincioșii au dezlegare la pește în zilele de sâmbătă și dumnică, dar și de sărbătorile religioase.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020