Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  A fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu Teste Rapide de Diagnostic

  Începând cu 22 septembrie curent, a fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu Teste Rapide de Diagnostic (TRD) pentru persoanele cu un nivel înalt de seroprevalență sau expuse unui risc sporit de infectare, pentru depistarea precoce a infecției cu virusul hepatic B și C.

  Medicii de familie vor efectua screening-ul contingentelor, iar persoanele cu rezultat pozitiv vor fi referite la medicul gastroenterolog/hepatolog sau infecționist/hepatolog pentru investigații în scopul confirmării/infirmării diagnosticului, inițierii, monitorizării și evaluări tratamentului antiviral.

  Monitorizarea testării de screening la hepatitele B și C cu TRD, la nivel teritorial, va fi efectuată de către CSP teritorial, medicul epidemiolog responsabil de supravegherea hepatitelor virale.

  În acest context, la data de 23 și 25 septembrie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică vor organiza Ateliere de instruire on-line privind testarea de screening la hepatitele virale B și C cu TRD.

  La instruiri vor participa specialiștii Instituțiilor Medico-Sanitare Publice și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

  msmps.gov.md

  Facebook

  ECONOMIE

  În această săptămână, Guvernul de la Chișinău ar putea relua negocierile cu Federația Rusă pentru a semna acordul de creditare în valoare de 200...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernul din Belarus s-a arătat interesat de inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a dezvolta în țară 16 platforme industriale multifuncționale. Premierul belarus,...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon vede peste 10 ani Republica Moldova ca o țară prosperă, independentă, dezvoltată economic, neutră, reintegrată teritorial și cu o politică externă...

  Copyright © 2020