Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  A fost lansată cartea „Esențialul în infecția COVID-19 la copii”. Eva Gudumac, printre autori

  Un grup de medici din RM s-au mobilizat și după mai multe luni de eforturi comune, a văzut lumina tiparului cartea „Esențialul în infecția COVID-19 la copii”. Cartea semnată de academicienii Eva Gudumac, Svetlana Șciuca și Emil Ceban a fost lansată astăzi în incinta Academiei de Științe.

  „Nu știu de ce există o neîncredere, o neîncredere în vaccinuri, o neîncredere în medicină, o neîncredere în medici. Iar, atunci când se întâmplă o nenorocire, sigur fiecare vine la medic. Noi ne-am străduit ca în acest volum să acumulăm, să analizăm acele date care sunt obiective, acele date care sunt confirmate științific. La copii, toate sistemele și organele încă nu sunt bine maturizate, avem sisteme imature și, prin urmare, afectările date se întâmplă din perioada neonatală și pot avea consecințe destul de grave în viitorul acestui copil”, susține academicianul Eva Gudumac.

  Potrivit autorilor, cei mai mulți pacienți-copii au vârstele cuprinse între 11-17 ani, iar fiecare al patrulea minor infectat, dezvoltă bronșită sau pneumonie. Autorii speră că manualul le va fi de mare ajutor medicilor implicați în tratarea coronavirusului în rândul copiilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

   

  Copyright © 2021