Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  A fost instituită starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative (DOC)

  Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării. În scopul sporirii randamentului măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19, precum și a eficienței gestionării resurselor.

  Comisia națională extraordinară de sănătate publică a instituită starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative. De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcție de indicatorii nivelului de risc. Gradul “cod roșu” este asimilat stării de urgență în sănătate publică. La fel, a fost stabilite măsurile de sănătate publică aplicabile la nivel național.

  Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) – Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

  Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

  gov.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comisia Națională Extraordinară pentru sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie. Respectiv, este prelungit și termenul...

  SOCIAL

  La Chișinău, în premieră, a fost inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP).

  ALEGEREA EDITORILOR

  Potrivit premierului, pe plan mondial și regional se înregistrează o evoluție îngrijorătoare cu privire la cazurile noi de COVID-19. De asemenea, și în Moldova...

  SOCIAL

  Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis în şedinţa din 23 iunie să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg...

  Copyright © 2020