Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  A făcut un gest nobil

  Oameni suflet mare există, iar acest lucru a demonstrat-o o tânără în vârstă de 28 de ani din orașul Nisporeni. Olesia Tulbure a găsit în stradă 1900 de lei și s-a adresat imediat la poliție. Posesorul s-a dovedit a fi o bătrână, în vârstă de 78 de ani, care s-a dus să facă cumpărături pentru a sărbători ziua de naștere a celor doi nepoți gemeni. Poliția încurajeză populația să facă astfel de gesturi când se pomenesc în situații similare.

  Incidentul s-a produs săptămâna trecută, pe strada Suveranității din centrul orașului Nisporeni. Olesia Tulbure spune că, în timp ce traversa strada, chiar pe trecere de pietoni, a găsit un pachet cu bani.

  Olesia Tulbure

  “Toată lumea trecea pe lângă mine, se uita foarte straniu, deoarece am luat suma de bani. Eu eram foarte grăbită, nici nu am vrut să o număr, pentru că stăteam și mă gândeam ca nu cumva, pe urmă, dacă îi duc, să spună că au fost mai mulți și eu am luat ceva.”

  Tânăra spune că a luat pachetul de jos și s-a dus direct la Inspectoratul de Poliție.
  Olesia Tulbure

  „M-am gândit că nu voi fi mai bogată cu această sumă. Niciodată nu poți să îți clădești fericirea pe tristețea cuiva. Eu așa am fost educată de la părinți să fac banii cinstit.”

  Posesorul s-a dovedit a fi o bătrânică, de 78 de ani. Parascovia Butnari spune că tocmai a schimbat o sută de euro, trimiși de fiica sa, din Italia, pentru a sărbători ziua de naștere a celor doi nepoți gemeni.

  Parascovia Butnari

  “Buzunarul de la haină nu avea fermuar și a căzut cu tot cu hârtiile de la bancă. Bătea vântul, erau bancnote de 50, toate împrăștiate.”

  Femeia spune că după ce a observat lipsa banilor, i s-a făcut rău și abia de a avut puteri să ajungă acasă. Disperată, le-a spus nepoților că a pierdut toți banii și nu are alții pentru a cumpăra produse pentru masa de sărbătoare. În scurt timp însă, a primit un apel de la poliție, în care a fost anunțată că banii i-au fost găsiți.

  Parascovia Butnari

  „Nu m-am gândit niciodată că o să mi-i întoarcă. Eu știu că cei care găsesc nu întorc înapoi. Aceasta a fost o fată foarte bună.”

  Tânăra care a găsit banii este absolventă a Facultății de Economie, dar este pasionată de poezie. Aceasta și-a creat un grup pe facebook în care și-a postat lucrările și intenționează să tipărească și câteva cărți. Până acum, Olesea a scris peste o sută de poezii și organizează, periodic, recitaluri. În lucrările sale, tânăra se inspiră din întâmplările cotidiene.

  Olesia Tulbure

  “Incidentul de acum, la sigur voi posta ceva. Trebuie să mă gândesc la titlu, la mine de la titlu vin și versurile.”

  După acest caz, Inspectoratul de Poliție Ialoveni vine cu un apel către populație.

  Ion Pahomi, ofițer de sector IP Nisporeni

  „Inspectoratul de Poliție Nisporeni salută astfel de gesturi și îndeamnă societatea civilă la astfel de gesturi, pentru că întradevăr este un gest binevenit. Pentru o bătrânică, știm cu toții, din sursele de existență pe care le au, au o valoare semnificativă.”

  Pentru fapta sa de omenie, tânăra s-a ales cu o diplomă de gratitudine oferită de Inspectoratul de Poliție din Nisporeni.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020