Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Egiptul a anulat contractul de furnizare de grâu ucrainean

  Egiptul a anulat contractele de furnizare a 240 de mii de tone de grâu din Ucraina, achiziționate în decembrie 2021. Acest lucru este raportat de Reuters.

  Potrivit agenției, în decembrie anul trecut, conducerea Egiptului a cumpărat cereale de la Kiev la un preț de 346 pînă la 360 de dolari pe tonă. În aprilie 2022, Egiptul a început să plătească aproximativ 494,3 USD pe tonă. Cu toate acestea, din cauza situației din Ucraina, încărcătura rezervată nu a fost livrată.

  Se observă că în acest context, Direcția Generală Egipteană de Aprovizionare cu Mărfuri (GASC) „a eliberat de obligațiile contractuale” companiile furnizori Nibulon și Inerco.

  Totodată, se precizează că un alt lot de grîu se află în portul ucrainean Cernomorsk. Este planificat ca încărcătura să fie trimisă, totuși, în Egipt după primirea permisiunii de la autoritățile portuare. Prima navă cu cereale va pleca din Ucraina la sfârșitul săptămânii.

  După cum s-a anunțat anterior, reprezentanții Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU au semnat pe 22 iulie la Istanbul un acord privind exportul de cereale ucrainene peste Marea Neagră prin porturile Yuzhny, Cernomorsk și Odesa. La ceremonie au participat secretarul general al ONU António Guterres, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și ministrul ucrainean al infrastructurii Alexander Kubrakov.

  Acordul a ridicat restricțiile privind furnizarea de produse agricole rusești pe piața mondială și a determinat algoritmul pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră. Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a explicat că navele cu cereale vor fi inspectate în porturile ucrainene, iar la inspecție vor fi prezenți reprezentanți ai Turciei și ai ONU.

  Pe 27 iulie, Centrul Comun de Coordonare și-a început activitatea. A fost creat pe teritoriul Universității Naționale de Apărare a Turciei și este condus de reprezentanți ai Rusiei, Turciei, Ucrainei, precum și de angajați ai Națiunilor Unite (ONU). În același timp, armata Rusiei și Ucrainei se va întâlni doar la nevoie și va lucra în diferite birouri.

  noi.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Vești bune pentru turiști. Dacă plănuiți o vacanță în Egipt, nu veți mai fi nevoiți să vă furișați pentru a face fotografii. Ministerul Turismului...

  ECONOMIE

  Fermierii din sud-estul R.Moldova spun că interzicerea exporturilor de grâu și de făină de grâu timp de trei luni pe teritoriul R.Moldova a fost...

  LUMEA

  Cel puţin 23 de persoane au murit şi 30 au fost rănite marţi după ce un autobuz de pasageri şi un camion s-au ciocnit...

  LUMEA

  Două femei au fost ucise de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică ministerul egiptean...

  Copyright © 2021