Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  5210 locuințe au fost achiziționate prin intermediul Programului „Prima Casă”

  Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 5210 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,62 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,31 miliarde de lei, comunică MOLDPRES.

  Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, din numărul total de beneficiari, 3592 sunt familii, iar 1618 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani. De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 824 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 2060 – în cadrul programului Prima Casă 3, 582 – în cadrul programului Prima Casă 4, iar 7 – în cadrul programului Prima Casă 5.

  Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60,28 metri pătrați, iar valoarea medie a locuințelor procurate este de 600,16 mii de lei. Din numărul total de locuințe cumpărate, 4774 sunt apartamente, iar 436 case de locuit individuale.

  Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

  moldpres.md

  ECONOMIE

  La trei ani de la lansare, numărul de locuințe procurate prin intermediul Programului de stat ”Prima Casă” a ajuns la 5550. Suma totală a...

  ECONOMIE

  Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,75 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,37 miliarde lei.

  ECONOMIE

  Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în...

  ECONOMIE

  Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” până în prezent au fost procurate 5231 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este...

  Copyright © 2020