Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  50 de ventilatoare procurate cu suportul Băncii Mondiale vor fi distribuite în spitalele din țară

  Încă 50 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite spitalelor din țară pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19 și care necesită respirație asistată.

  Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ventilatoarele vor ajunge la Dispensarul Republican de Narcologie, Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile, IFP „Chiril Draganiuc”, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Cancelariei de Stat, SCR „T. Moșneaga”, Spitalul Clinic al MSMPS, IMC Clinica „E. Coțaga”, Spitalul Clinic din Bălți, Spitalele raionale Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Florești, Edineț, Hâncești, SCMC „V. Ignatenco”, SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, SCM Nr.1, SCM „Sfânta Treime”.

  Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 153 506 cazuri de COVID-19. La momentul actual, în spitalele din țară sunt internați 233 de pacienți în stare gravă, iar 33 sunt supuși ventilării mecanice.

  moldpres.md

  LUMEA

  Rusia a vaccinat până în prezent 12,1 milioane de persoane împotriva COVID-19, dintre care 7,7 milioane cu ambele doze, a declarat marţi vicepremierul Tatiana...

  SOCIAL

  Spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi din Chișinău vor fi scoase în timpul apropiat din circuitul COVID-19 și vor reveni la pofilele lor...

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  LUMEA

  În Ucraina a început miercuri vaccinarea împotriva COVID-19; primii imunizaţi la coronavirus vor fi medicii, informează Reuters.

  Copyright © 2021