Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  50 de ventilatoare procurate cu suportul Băncii Mondiale vor fi distribuite în spitalele din țară

  Încă 50 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite spitalelor din țară pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19 și care necesită respirație asistată.

  Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ventilatoarele vor ajunge la Dispensarul Republican de Narcologie, Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile, IFP „Chiril Draganiuc”, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Cancelariei de Stat, SCR „T. Moșneaga”, Spitalul Clinic al MSMPS, IMC Clinica „E. Coțaga”, Spitalul Clinic din Bălți, Spitalele raionale Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Florești, Edineț, Hâncești, SCMC „V. Ignatenco”, SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, SCM Nr.1, SCM „Sfânta Treime”.

  Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 153 506 cazuri de COVID-19. La momentul actual, în spitalele din țară sunt internați 233 de pacienți în stare gravă, iar 33 sunt supuși ventilării mecanice.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  LUMEA

  În Ucraina a început miercuri vaccinarea împotriva COVID-19; primii imunizaţi la coronavirus vor fi medicii, informează Reuters.

  SOCIAL

  Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate. Potrivit...

  LUMEA

  Un spital pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a fost inaugurat la Madrid. Noua unitate medicală, „Sora Isabel Zendal”, a fost construită în cartierul...

  Copyright © 2020