Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  44 de oameni au murit într-o busculadă la cel mai mare pelerinaj organizat în Israel de la începutul pandemiei

  Tragedie în Israel la un festival religios, unde au murit cel puțin 44 de pelerini și alți peste 20 au fost răniți, unii în stare gravă. Televiziunile din Israel au transmis imagini șocante cu oameni cărați pe tărgi sau în brațe, cu zeci de cadavre înșirate în apropierea arenei unde a avut loc tragedia.

  Inițial, s-a crezut că o parte a arenei ar fi cedat sub presiunea miilor de credincioși. De fapt, pelerinii s-au călcat unii pe alții în picioare, în momentul în care peste o mie de oameni au încercat să părăsească incinta în același timp.

  Imediat s-a creat o busculadă pe culoarul devenit complet neîncăpător. Tragedia putea fi și mai mare, având în vedere că la festival au ajuns ieri în jur de 100 de mii de evrei ultraortodocși.

  Ei participă la o sărbătoare anuală, prima permisă de guvernul israelian după relaxarea restricțiilor anti-COVID. Alte mii de persoane sunt așteptat astăzi, dar nu este clar în ce condiții va puitea continua festivalul religios.

  Pelerinajul, care are loc cu ocazia sărbătorii Lag Baomer, se desfăşoară la Meron, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc, potrivit Agerpres.

  Lag Baomer este o sărbătoare plină de bucurie, ce marchează amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei şcoli talmudice din acea vreme.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Un cetățean israelian de 40 de ani a fost reținut la frontiera de stat,  după ce s-a constatat că acum 10 ani ar fi...

  SOCIAL

  Un pasager al cursei Tel Aviv – Chișinău a încercat să introducă ilicit în R. Moldova mai multe lingouri de argint. Cazul a fost...

  LUMEA

  Câteva mii de manifestanţi fluturând steagul israelian s-au adunat din nou, miercuri, la Tel Aviv pentru a protesta faţă de votul Parlamentului asupra unei...

  SOCIAL

  Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Statul Israel vor fi recunoscute reciproc. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului între cele...

  Copyright © 2021