Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  39 de mineri de la o mină din Canada au rămas blocați în subteran

  39 de angajaţi ai unei mine din estul Canadei au rămas blocaţi în subteran de duminică după-amiază, după un incident care a tăiat accesul la ieşirea principală, a anunțat luni grupul Vale, proprietarul minelor. Starea lor este bună, iar echipele de salvatori îi evacuează pe o ieșire secundară.

  Niciunul dintre mineri nu a fost rănit, a mai anunțat compania, precizând că ei au acces acces la alimente şi apă.

  „Echipa de salvare a ajuns la mineri şi a început să îi evacueze către o ieşire secundară printr-un sistem de scări”, a precizat compania braziliană Vale într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

  „Nimeni nu era pe sistemul principal de transport când a avut loc incidentul”, a declarat pentru Radio Canada purtătoarea de cuvânt a lui Vale, Danica Pagnutti. Ea a precizat că o piesă de echipament greu a intrat în coliziune cu ascensorul acestui sistem.

  „Ştim că operaţiunea de salvare va dura ceva timp şi suntem uşuraţi să aflăm că niciun miner nu a fost rănit”, a declarat pe Twiter Doug Ford, premierul provinciei Ontario unde se află mina.

  Toate operaţiunile de la mina Totten, la Sudbury, au fost oprite de duminică şi grupul spune că va face o evaluare înainte de a relua producţia.

  Această mină a fost închisă în 1972, dar Vale a efectuat o serie de lucrări şi a redeschis-o în 2014. În primele şase luni ale anului 2021, au fost extrase aproximativ 3.600 de tone de nichel finit.

  digi24.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Potrivit unui telespectator Accent TV, toate zborurile spre orașele turistice Antalya și Heraklion au fost amânate. Sute de oameni stau deja de câteva ore...

  LUMEA

  Peste 31 de milioane de oameni din vestul și sud-vestul SUA se pregătesc pentru un nou val puternic de caniculă, care va aduce iar...

  LUMEA

  Câteva zeci de persoane au decedat brusc luni şi marţi în zona Vancouver, un vârf al mortalităţii care are legătură, cel mai probabil, cu...

  LUMEA

  Canada a anunţat miercuri o nouă prelungire de o lună, până pe 21 februarie, a închiderii frontierelor sale pentru străinii a căror prezenţă nu...

  Copyright © 2021