Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  25 de moldoveni care mergeau la muncă, în Franța, au rămas în Austria fără provizii. Aveau în bagaje 1,2 tone de mâncare

  Polițiștii de frontieră austrieci au descoperit într-un autocar din Republica Moldova 1,2 tone de mâncare și băutură. Vehiculul intrase în țară prin punctul de frontieră Nickelsdorf și mergea în Franța. Întreaga încărcătură a fost confiscată, apoi distrusă.

  Echipa mobilă a Biroului Vamal din Austria a trecut la controlul vehiculului în care se aflau 25 de cetățeni moldoveni care plecau la muncă în Franța, după ce au fost primite niște informații, potrivit Heute.

  În compartimentele pentru bagaje ale autocarului au fost descoperite pachete cu mâncare și băutură care cântăreau 1,2 tone. Pachetele fuseseră, în parte, preluate de cei trei șoferi la plecare, dar majoritatea aparțineau celor 25 de călători.

  În pachete au fost găsite aproximativ 510 kilograme de carne și pește, 84 de kilograme de brânză, dar și legume, iar o parte din ele erau deja alterate. De asemenea, au fost găsiți și 304 litri de alcool.

  Gernot Blümel, ministrul de finanțe al Austriei a declarat: „Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat: împiedică apariția epidemilor și a bolilor”.

  Marfa a fost confiscată, apoi distrusă, iar șoferii au fost amendați cu 1.300 de euro.

  digi24.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Din cauza defecțiunilor tehnice, la Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni s-au format astăzi dimineața cozi, iar autoritățile recomandă persoanelor care au planificat o...

  SOCIAL

  De astăzi, cetățenii moldoveni vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoi de sănătate, studii. Noile condiții vor fi...

  SOCIAL

  Conform informației confirmate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la data de 25 august aproximativ orele 02:00, în orașul Kiev Ucraina, s-a...

  SOCIAL

  Astăzi până la ora 13.00 în Cadrul Centrului Municipal de Vaccinare s-au imunizat 330 de persoane, 75 dintre acestea sunt cadre didactice.

  Copyright © 2021