Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pe drumurile din țară se circulă în condiții de ploaie și ghețuș

  La aceasta oră, pe drumurile din țară se circulă în condiții de ploaie, suprafața carosabilă este umedă și alunecoasă, anunță poliția. Tot pentru astăzi, meteorologii au emis un nou Cod galben de ghețuș.

  Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de astăzi, pe arii extinse se prevede polei, pe drumuri se va forma ghețuș.

  În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum și să ia în calcul faptul că distanța de frânare crește substanțial, să păstreze distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță; să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei și să evitate acționarea bruscă a direcției și a frânei.

  De asemenea, poliția reamintește conducătorilor auto că este interzis să oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

  Pietonii sunt îndemnați să traverseze strada numai prin locurile marcate corespunzător.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis până mâine Cod Galben de polei şi ghețuș, valabil pe întreg teritoriul țării.

  Copyright © 2021