Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bolea către PAS: Vreți să discutăm despre cum declarați case de 100 de metri pătrați cu 0 lei?

  Deputatul PSRM, Vasile Bolea, președintele comisiei juridice, numiri și imunități le-a solicitat colegilor din fracțiunile PAS și PPDA să nu acționeze oportunist, ci profesionist atunci când se votează legile. Remarca a fost făcută în procesul de dezbateri a Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planului de acțiuni.

  Deputații din fostul Blocul ACUM nu au susținut aceste proiecte, deși doar cu o zi înainte declarau că acestea sunt foarte bune și le-au votat unanim în comisiile de specialitate.

  ”V-am ascultat, domnule Litvinenco (Sergiu Llitvinenco – deputat PAS), ieri și azi, am remarcat că ieri ați avut o poziție, susținând acest proiect de strategie. Spuneați că acest proiect este foarte bun și astăzi parcă v-au schimbat. Sau poate cineva v-a telefonat și v-a spus că din punct de vedere juridic trebuie să-l susțineți, dar din punct de vedere politic, n-ar trebui”, a declarat Bolea.

  Președintele comisiei juridice, numiri și imunități s-a arătat consternat că acești deputați au atras atenția asupra unor fapte pe care chiar ei le comit.

  ”Am crezut că vor fi date întrebări ministrului care, într-adevăr, țin de acest proiect. În realitate, noi am vorbit despre tot ce vrei. Vreți să vorbim despre case? Despre Porsche-uri de 12 mii de lei? Eu tot despre asta vreau să vorbesc! Noi trebuie să cerem instituțiilor care au fost create cu 4-5-10 ani în urmă, care să-și facă treaba. Vorbim despre judecători, dar uitați-vă, stimați colegi prin declarațiile voastre de venituri. Când declarați case de 100 de metri pătrați cu 0 lei, când unii prestează servicii, fiind deputați și care nu au dreptul acesta să-l facă, și încasează bani. Culmea, atunci când ne adresăm ANI ni se spune că totul este bine. Văd că sunt standarde duble, aici din punct de vedere politic suntem gata să-i gâtuim pe toți, iar pe urmă, când vin după voi, voi nu acceptați gâtuirea asta a voatră și începeți a vorbi despre statul de drept, începeți a scrie demersuri la diferite instituții”, a declarat Bolea.

  Strategia pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni au fost aprobat cu voturile a 49 de deputați din cei 87 prezenți în sală. Strategia are drept scop îmbunătățirea sectorului justiției, prin crearea premiselor pentru un sector al justiției independent, imparțial, responsabil și eficient.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  actualități.md

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu a participat la votul pentru modificările Codului Serviciilor media audiovizuale, propuse de către majoritatea PAS. Vicepreședintele comisiei cultură, educație,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Ceea ce a făcut PAS în două luni de zile se numește acapararea Justiției. Declarația a fost făcută de către deputatul Blocului Comuniștilor și...

  POLITICA

  Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea a mers, astăzi, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pentru a afla când va fi examinată...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  Copyright © 2021