Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Aproape 100 de balene au murit după ce au eşuat în sudul Noii Zeelande

  Aproape 100 de balene-pilot şi delfini au murit după ce au eşuat în Insulele Chatham, în sudul Noii Zeelande, au anunţat miercuri autorităţile pentru conservarea biodiversităţii, relatează AFP şi Reuters.

  Majoritatea acestor cetacee au eşuat la sfârşitul săptămânii trecute pe plajele acestui arhipelag situat la circa 800 de kilometri în largul coastei de est a Noii Zeelande, ceea ce a complicat operaţiunile de salvare, potrivit Ministerului biodiversităţii.

  Jemma Welch, un oficial al ministerului, a declarat că în total 97 de balene-pilot şi trei delfini au murit, adăugând că autorităţile au fost notificate în legătură cu acest incident duminică.

  „Doar 26 dintre balene erau încă în viaţă în acel moment, majoritatea foarte slăbite şi au fost eutanasiate din cauza condiţiilor de mare agitată şi a existenţei rechinilor albi mari în apă”, a mai spus Jemma Welch.

  Astfel de incidente sunt destul de întâlnite în Insulele Chatham, cel mai grav având loc în 1918 când o mie de cetacee au murit după ce au eşuat în masă în acest arhipelag din Noua Zeelandă.

  Balenele-pilot pot ajunge până la şase metri lungime şi sunt o specie foarte comună în apele din Noua Zeelandă.

  Deşi studiate de zeci de ani de oamenii de ştiinţă, motivele acestor eşuări în masă rămân necunoscute.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Autorităţile din Noua Zeelandă au fost mobilizate luni pentru salvarea a câteva zeci de "balene-pilot" rămase blocate pe o fâşie de litoral din extremitatea...

  Copyright © 2021