Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova. Igor Dodon a semnat decretul (DOC)

  Președintele țării, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul prin care a declarat 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova.

  „Avînd în vedere rolul substanțial al sănătății în viața fiecărui om și apreciind efortul sporit al personalului medical în lupta contra pandemiei de COVID-19, am semnat astăzi un decret prin care am declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

  De asemenea, șeful statului a instituit Comisia națională pentru desfășurarea acțiunilor consacrate Anului Lucrătorului Medical din care fac parte renumiți medici din țara noastră, deputați, membri ai guvernului, ai Președinției și conducători a mai multor instituții medicale, care urmează să elaboreze pînă la 10 iunie un program complex în acest sens.

  „Țin să menționez că deja au fost lansate mai multe inițiative de susținere a sectorului medical, printre care, cea de dublare a salariilor pentru toți lucrătorii medicali, înmînarea Diplomei de Onoare a Președintelui Republicii Moldova celor mai bune cadre medicale, pe parcursul a 2 luni, Guvernul a alocat suplimentar în sistemul de sănătate pentru lupta cu pandemia 54,4 mln lei din bugetul de stat și 55,6 mln de lei din fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală”, se arată în mesajul scris pe Facebook de către Igor Dodon.


  OC

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat Decretul cu privire la numirea Tatianei Molcean, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene,...

  SOCIAL

  De Ziua Constituției Republicii Moldova, Președintele țării, Igor Dodon, a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională.

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, va semna un decret cu privire la elaborarea Conceptului politicii externe echilibrate. Documentul va fi întocmit în cooperare cu Parlamentul...

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat Programul de acțiuni consacrate Anului Lucrătorului Medical, elaborat de o Comisie națională specială din care fac parte...

  Copyright © 2020