Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban: În cadrul campaniei „Marea Înverzire” vom planta peste 100 de mii de arbori și arbuști

  După ce mai multe săptămâni s-a desfășurat „Marea Curățenie”, primarul general Ion Ceban invită cetățenii la „Marea Înverzire”. În acest sens, edilul îndeamnă chișinăuienii să facă orașul mult mai verde.

  „Așa cum am anunțat la începutul campaniei „Marea Curățenie”, acum începem campania „Marea Înverzire”. Este vorba de plantarea arbuștilor, arborilor și florilor multianuale în mun. Chișinău. Am discutat cu diferiți parteneri. Este vorba și de MoldSilva care ne pune la dispoziție 100 de mii de copaci. 60 de specii, pentru a fi plantate pe mun. Chișinău”, a menționat acesta.

  Ceban spune că orașul are faima de oraș verde, lucru care trebuie să nu îl pierdem, iar acest lucru trebuie să fie o carte de vizită a capitalei. Edilul spune că Ambasada Turciei este gata să pună la dispoziție alți 5 mii de copaci.

  „Lucrăm pe ceea ce avem la Spații Verzi, alte 7 mii de copaci. Sâmbătă, chiar dacă prognoza spune că o să plouă, ne mobilizăm pe Calea Orheiului, în zona de hipism. Săptămâna viitoare vom face un orar ca fiecare să poată planta un copac”.

  Edilul punctează că sunt invitați toți să participe la această campanie mare.

  „Mâine dăm startul și vă rugăm să vă alăturați. Ne alăturăm la inițiativa globală, pentru a planta și a face orașele cu mai mulți copaci decât avem acum”, a conchis acesta.

  Amintim că în cadrul campaniei „Marea Curățeniei”, locuitorii capitalei au stâns sute de tone de gunoi din mai multe parcuri din capitală.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Capitala își va putea continua proiectele mari și importante, dacă va exista o conlucrare cu Președinția și Guvernul. Despre aceasta primarul Ion Ceban a...

  SOCIAL

  Oricâte lucruri bune nu s-ar face, dacă cetățenii nu le păstrează, vorba de cultură nu poate fi. Cel puțin asta spune primarul general Ion...

  SOCIAL

  Turul doi ar fi o cheltuire de bani enormi, sumă ce poate fi investită în alte obiective mari pentru cetățeni. Cel puțin asta spune...

  POLITICA

  O echipă puternică! De aceasta se bucură candidatul la alegerile prezidențiale susținut de PSRM, Igor Dodon, scrie edilul Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe...

  Copyright © 2020