Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  150 de oameni luptă să recupereze un speolog căruia i s-a făcut rău într-o peșteră adâncă

  Echipe speciale intervin și fac tot ce este posibil ca să salveze un american blocat în a treia cea mai adâncă peșteră din Turcia, după ce i s-a făcut rău, a anunțat Federația Turcă de Speologie.

  Aproximativ 150 de salvatori sunt implicați într-o operațiune „complexă” pentru recuperarea lui Mark Dickey, care a făcut parte dintr-o echipă de cercetare, a precizat Federația Turcă de Speologie. Operațiunea de salvare a fost anunțată luni.

  „În Dolina Morca, a treia cea mai adâncă peșteră din Turcia, cu o adâncime de 1.276 de metri, în timpul unei misiuni de explorare care a implicat echipe locale și internaționale, speologului american Mark Dickey i s-a făcut rău la o adâncime de 1.120 de metri și a fost pus sub observație în tabăra de bază a peșterii, situată la 1.040 de metri adâncime”, a declarat Federația Turcă de Speologie pe Twitter (în prezent X), potrivit CNN.

  Bulent Genc, șeful federației, a declarat joi pentru sursa citată că operațiunea de salvare ar putea dura câteva zile, din cauza faptului că peștera este adâncă și îngustă. Pentru ca speologul american să poată fi scos cu targa, salvatorii vor înainta foarte puțin, a mai spus Genc.

  Salvatori speologi din mai multe țări au ajuns în Turcia pentru a sprijini operațiunea, inclusiv din Ungaria, Italia, Croația și SUA, a precizat Genc. Speologii maghiari au declarat că Dickey a suferit sângerări gastro-intestinale, în timp ce cei din Turcia au spus că i s-au administrat șase unități de sânge, astfel că starea lui este stabilă în prezent.

  „Mark se află în prezent în tabăra de bază, la 1.040 de metri de intrare”, a precizat Federația Turcă de Speologie.

  „Peștera are pasaje înguste și întortocheate”, spun specialiștii turci care au mai adăugat că un speolog cu experiență are nevoie de cel puțin 15 ore ca să ajungă la suprafață, în condiții ideale.

  digi24.ro

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  SOCIAL

  Politicianul, fostul ministru al Justiției, Stanislav Pavlovschii a declarat în cadrul emisiunii „Post Factum” de la postul ITV, că nimeni nu are dreptul să-i...

  LUMEA

  Turcia se confruntă cu inundații. Două persoane au murit la Istanbul, alte patru sunt date dispărute. Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a scris pe...

  LUMEA

  În Turcia, districtul Hassa din sud-estul provinciei Hatay a înregistrat în 14 august un nou record național pentru cea mai ridicată temperatură, atingând 50...

  LUMEA

  Incendiile de pădure cu care se confruntă în aceste zile Turcia au ajuns în apropiere de hoteluri. Imagini apocaliptice au fost surprinse de mai...

  Copyright © 2021